Wednesday, August 26, 2009

Ca şi cum nu ar fi fost suficient haos, Madonna vine să-l amplifice

Întors după trei săptămâni de concediu, resimt extrem de acut haosul din Bucureşti. Dar, ca şi cum nu ar fi fost suficient haos în traficul din acest oraş, vine şi Madonna cu un blocaj al câtorva cvartale în plin centru şi pentru cele mai importante bulevarde. Va fi concert, va fi haos, va fi multă mizerie. Şi mai multă decât este. Va fi şi multă vorbărie entuziasmată a media incapabile să discearnă între ceea ce este important şi un eveniment socio-cultural, chiar şi de anvergura unui concert ca al Madonnei.

Nu e rău să fie asemenea concerte, dar puţină logică în organizare nu ar strica. Deşi Bucureştiul zumzâie cu mult prea mulţi decibeli peste limita normală, acum va urla de-a binelea în zonele cele mai afectate de poluarea fonică.

Nu e cazul să fim împotriva concertelor, dar nu ar strica ca edilii de pe la noi să ia seama şi la modul lor de organizare prin alte colţuri de lume, unde astfel de manifestări au loc undeva în afara centrelor urbane, tocmai pentru a se evita astfel de neajunsuri, dar şi pentru mai multă siguranţă pentru cei doritori.

Dar cine să gândească?

Dacă s-ar mai organiza şi un concurs de formula unu la acelaşi interval orar, ceva mai încolo de spaţiul rezervat concertului, am avea încă un record pe care nu doar că l-am atinge, dar şi l-am suporta cu toţi nervii, câţi mai sunt sănătoşi.

Dar poate că un astfel de eveniment, ca cel al concertului, e exact ce au nevoie locuitorii Capitalei, asemenea celor care sunt supuşi la o bombardare fonică imensă: pentru a evita să tâmpească din cauza zgomotului, urlă şi ei cât pot de tare.

În rest, nervi de oţel în trafic şi timpan din piele de bou să avem!

[Via http://bernardnoghiu.wordpress.com]

No comments:

Post a Comment