Thursday, October 1, 2009

Madonnaoppia

Blogin kirjoittelemiseen tuli pakollinen tauko, koska minulla oli ongelmia sisäänkirjautumisen kanssa. Eläköön tekniikka ja bittien vallankumous!

Asiaan!

Kohta on 2 kuukautta kulunut siitä, kun Madonna pyörähti Helsingissä. Vaikka pääministerikin on jo saanut muuta ajateltavaa, ei Madonnaa kannata kokonaan unohtaa.  Madonna hallitsee bisneksen teon, joten hänen ”filosofiaansa” kannattaa soveltaa, vaikkei suuren maailman valloituksesta haaveilisikaan.

Hiljainen on kylätie

1. Päättäväisyydellä pääset jo puolimatkaan

Muistan Madonnan sanoneen jossain haastattelussa 1980-luvun alkupuolella, että hän tulee mullistamaan koko musiikkialan. Harva taisi siihen uskoa, mutta tärkeintä onkin, että hän itse uskoi siihen. Päätä itse, mitä haluat saavuttaa ja pistä sen jälkeen hihat heilumaan.

2. Ei tarvitse olla paras ollakseen paras

Kun Madonna 1980-luvun alussa julkaisi ensilevynsä, häntä pidettiin yhden hitin laulajana. Hänen laulutaitoaan arvosteltiin keskinkertaiseksi, eikä se mitään huippua ole vieläkään. Keskinkertaiset kortit eivät siis ratkaise, miten pelissä menestyt, vaan se, miten niillä pelaat.

Madonna meni ja asuinalue tulee

3. Tuo vahvuutesi uuteen ympäristöön

Madonna on alun perin tanssija ja tanssivana laulajana hän on tullut yleisölle tutuksi. Edelleenkin suurin osa artisteista seistä tönöttää suurin piirtein paikoillaan, siksi Madonnan tapa laulaa, liikkua ja tanssia samanaikaisesti on herättänyt huomiota. Voi siis olla viisasta valita toimialakseen toiseksi vahvin alue ja tarjota paras kokonaispaketti rakentamalla se omien erityisvahvuuksien ympärille.

4. Kehitä oma linjasi ja pidä se

Madonna on alusta asti herättänyt tunteita rikkomalla rajoja ja kauhistuttamalla konservatiiveja. Joko uit virran mukana tai sitten uit virtaa vastaan. Uskottavuus vaatii kuitenkin linjan pitämistä. Et voi heittäytyä vellihousuksi siinä vaiheessa kun kyllästyt olemaan radikaali.

5. Viilaa pilkut paikoilleen

Kun Madonna on tyytymätön tanssijoidensa työskentelyyn, saavat tanssijat luvan treenata vaikka keskellä yötä. Samaa täydellisyyttä Madonna vaatii itseltään. Laatu muodostuu pienistä yksityiskohdista, eikä puolivillaisella heitetystä voi syntyä loistavaa. Parasta jälkeä saat silloin, kun tulos näyttää loistavalta, mutta ei viilatulta.

Olis ehkä kannattanut ottaa joku kuva itse konsertistakin

6. Päätä mitä haluat

Madonnaa arvosteltiin sekä Helsingissä että Tallinnassa siitä, että hän esitti vain vähän vanhoja kappaleitaan. Koko konserttikiertueen tarkoituksena oli promota uutta levyä, joten tärkeintä oli tehdä uudet kappaleet tutuiksi yleisölle. Kuitenkin suuri osa yleisöstä odottaa kuulevansa konsertissa artistin vanhoja kuuluisia kappaleita. Madonna on valinnut strategiakseen eteenpäin menemisen ja siksi perässähiihtäjät saavat tyytyä kuuntelemaan kappaleet levyltä. Kaikkia et voi miellyttää, mieti keiden suosio on tärkeintä.

Ja ennen kaikkea: Tee töitä! Menestyminen vaatii uurastusta, mutta tärkeintä eivät ole tehdyt työtunnit, vaan se, että teet oikeita asioita.

No comments:

Post a Comment